Veilinghuis

Historie van het veilinghuis

Korst van der Hoeff veilingen-taxaties is onlosmakelijk verbonden aan de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Dit sinds 1885 en hiermee mag het zich tot één van de oudste veilinghuizen van Nederland rekenen. Sinds 2011 is het veilinghuis gevestigd aan de Hekellaan, gesitueerd aan de rand van de Bossche binnenstad. Vanuit dit historische onderkomen, beter bekend als de militaire rijbaan worden 5 Kunst & Antiek veilingen per jaar gehouden. Dit fraaie onderkomen is door de gemeente volledig gerestaureerd en is er een sfeervol onderkomen ontstaan waar uw kunst & antiquiteiten goed tot hun recht komen. Dit mede door het daglicht wat via de markante raampartijen naar binnen valt. Door de groei van het veilinghuis is er sinds 3 jaar een tweede locatie geopend aan De Grote Beer 41 te ’s-Hertogenbosch. Vanuit dit adres worden 5 keer per jaar de Inboedel & Curiosa veilingen gehouden. Het veilinghuis is ondanks zijn leeftijd modern en gaat met zijn tijd mee, dit zonder het ambacht uit het oog te verliezen. Zo houden wij authentieke zaalzittingen en online veilingen. De Inboedel & Curiosa veiling wordt uitsluitend online gehouden. De Kunst & Antiekveilingen zijn een combinatie daarvan.

Vroeger was het veilinghuis bekend onder de naam veilinghuis Korst en is sinds 1885 steeds van vader op zoon overgegaan. In 2000 ging het oude familiebedrijf verder onder de naam Korst van der Hoeff veilingen-taxaties sinds 1885. Dit toen Rob van der Hoeff als vennoot toetrad. Na 5 jaar samenwerken onder de vennootschap onder firma is Harry Korst sinds 31 december 2005 met pensioen en geeft Rob van der Hoeff zelfstandig leiding aan het Brabantse veilinghuis.

Het veilinghuis is gespecialiseerd in antieke inboedels. Deze veilen wij, maar wij voeren ook taxaties uit ten behoeve van verdeling en verzekering. Dit geheel onafhankelijk. Onze expertise is door de jaren heen breed te noemen. Zo taxeren en veilen wij sieraden, zilver, meubelen, tapijten en schilderijen. Wij hebben op diverse gebieden uitstekende resultaten behaald. Historisch was de collectie Sparrendaal met bijzondere en authentieke Boeddha’s. De klanten kwamen nog een half uur voor de veiling binnen vliegen vanuit onder andere Parijs en Londen. Het mooiste compliment na deze veiling was van een potentiële koper uit Londen. Hij had duidelijk interesse en heeft veel e-mailberichten met foto's van ons ontvangen. Congratulations with a job very well done was zijn bericht na de veiling. Vanwege de hoge opbrengsten had hij niets kunnen kopen, maar vermelde dat een internationaal veilinghuis ons dit niet had nagedaan. Ook was de collectie horloges van Audemars Piguet iets blijvends. De collectie bracht in één zitting meer dan € 200.000,00 op. Niet alleen de opbrengst is uitzonderlijk hoog maar de competitie in de zaal was als veilingmeester zeer interessant om te volgen. In de veiling van januari 2018 was de privé collectie Chinees porselein en de meubelen vervaardigd door Dissidi te Parijs spraakmakend. Vele bieders, waaronder uit China, ondernamen een poging om iets te vergaren uit de bijzondere inbreng. Deze collectie, ooit opgebouwd door een verzamelaar uit New York maar uiteindelijk na pensionering van zijn eigenaar terechtgekomen in het Brabantse land. Een opdracht welke wij met veel plezier hebben mogen uitvoeren. 


Op zoek naar een
echt pronkstuk?

Raadpleeg de catalogus

 ----------------------------

U kunt ons bereiken op:

073-6131886

of

info@kvdh.nl

 

Foto's kunt u eventueel

sturen via Whatsapp

op: 06-82385279

 

  ----------------------------

 

 

© Copyright 2010 - 2020 Korst van der Hoeff | Website door Cocomo Webbeheer