Nieuws

Uurwerken, er zijn nog steeds bijzondere opbrengsten te melden

Het jaar 2018 laat enkele mooie opbrengsten zien op het gebied van uurwerken. Zo bracht een 18 krt gouden Rolex Oyster Perpetual Day-Date, Automatic € 7.400,00 op. Het bijzondere zakhorloge een zogenaamde oignon, maker: Thuret, ca. 1700 ging voor € 3.000,00 van de hand. Een ander Rolex horloge type Oyster Perpetual Date Submariner uitgevoerd in staal is afgehamerd op € 4.600,00. Dit vanwege de bijzondere wijzerplaat en lunet, slechts een jaar geproduceerd. De tafelklok is bijzonder rijk uitgevoerd met spillegang, kwartierspeelwerk en 7 melodieën op 12 bellen met 24 hamers. De klok is te dateren omstreeks 1800 en ging van de hand voor € 7.400,00.

              RolexThuretRolexTafelklok

Heeft u ook een uurwerk waarvan u een waardebepaling wilt ontvangen neem dan contact op.

Vintage uit de jaren '50, '60 en '70: het nieuwe antiek

Vintage meubelen en lampen uit de jaren '50, '60 en '70 staan in een grote belangstelling. Dit in tegenstelling tot het antieke interieur. Stukken uit die periode gaan vlot van de hand. Zo hebben wij in de afgelopen veilingen dit zgn. flip-top partner's desk verkocht, ontwerp:  Peter Løvig Nielsen, Denemarken voor € 1.250,00. De Pipistrello tafellamp, ontwerp: Gau Aulenti ging voor € 525,00 van de hand. De Artifort salontafel, ontwerp: Pierre Paulin voor € 700,00 en de tafel met 6 stoelen Pirkka, ontwerp: Tapiovaara Finnland, jaren '50 vond voor € 900,00 een nieuwe eigenaar.

              flip-toppipistrelloPaulinPirkka

Heeft u ook een meubel of bijvoorbeeld een lamp uit die jaren neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende indicatie. 

Chinees porselein gevraagd

Vanwege grote belangstelling uit binnen- en buitenland brengen Chinese antiquiteiten vandaag de dag veel op. Zo heeft onderstaande emaille schotel uit de Qing-dynastie € 8.500,00 in bod opgebracht. De Yixing trekpot met 6-karaktermerk € 6.400,00 en de wijnkan uit de Wanli-periode ging voor € 12.500,00 van de hand. De zilveren dekselschaal, uiterst zeldzaam, ging voor € 9.000,00 naar een verzamelaar in Hongkong, welke ons veilinghuis via de website wist te bereiken.

               Emaille schotelYixing trekpotWanli wijnkanZilveren dekselschaal

Bent u ook geïnteresseerd om uw Chinees antiek bij ons onder te brengen neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij zijn bereikbaar op 073-6131886 of info@kvdh.nl. 

Uitzonderlijke collectie oosterse kunst afkomstig klooster Sparrendaal.

In verband met de verhuizing van de inwoners van klooster Sparrendaal te Vught is er een bijzondere collectie oosterse kunst onder de hamer terechtgekomen bij veilinghuis Korst van der Hoeff. De collectie is opgebouwd over vele jaren door de vele uitzendingen van de toenmalige missionarissen en bestond voornamelijk uit bronzen sculpturen uit de 16e/17e en 18e eeuw.

              Boeddha1Boeddha1Boeddha1Boeddha1

De behuizing ooit gelegen aan de Sparrendaalseweg 71 te Vught is te groot geworden en gezien de gemiddelde leeftijd van de bewoners was een locatie met hulp toch wel noodzakelijk. Vreemd was het voor de bewoners te zien dat een collectie die altijd deel heeft uitgemaakt van hun omgeving vertaald werd naar geldelijke waarden. Daarbij was de belangstelling van zowel uit binnen- en buitenland overweldigend. Vele mails zijn er verzonden naar o.a. Londen, Parijs en Hong Kong wat resulteerde in de vele telefonische biedingen welke tijdens de zitting hebben plaatsgevonden. Ook de zaal zelf was druk bezocht en al met al was het een spannende memorabele avond welke is vastgelegd door de camera's van de IKON die een documentaire hebben gemaakt over het verdwijnen van klooster Sparrendaal en de Omroep Brabant. De uiteindelijke opbrengst was meer dan € 165.000,00 wat ver boven de verwachting was van de bewoners. Er is tijdens een gesprek gekscherend gezegd dat de uitbetaling kon plaatsvinden in de vorm van jenever maar dat werd de bewoners uiteindelijk toch te gek en het geld is keurig overgemaakt.

De uitslagen zijn te vinden op deze site onder de review van de veiling april 2008.

Isaak Ouwater (1750-1793) voor recordbedrag geveild.

Op onze veiling van april 2007 is er een nieuw record behaald voor een fraai stuk van Isaak Ouwater (1750-1793). Het schilderij met voorstelling gezicht op de Dam te Amsterdam met vele figuren op de voorgrond is een fraai staaltje schilderskunst van de meester en uitzonderlijk uitgewerkt. De detaillering in de vorm van de vele figuren op de voorgrond was bijzonder en de steentjes afgebeeld in het schilderij waren stuk voor stuk te tellen.

                                         Ouwater 

Toch was er een nadeel aan het schilderstuk te weten 2 oude restauraties die nodig hersteld dienden te worden. Dit laatste heeft verzamelaars er niet van kunnen weerhouden een recordprijs te bieden voor dit fraaie werk. Het is tijdens de veiling afgeslagen voor € 135.000,00 in bod en betekende dus een nieuw record voor de oude meester en tevens een nieuw record voor ons veilinghuis.

Op zoek naar een
echt pronkstuk?

Raadpleeg de catalogus

 ----------------------------

U kunt ons bereiken op:

073-6131886

of

info@kvdh.nl

  ----------------------------

 

 

© Copyright 2010 - 2019 Korst van der Hoeff | Website door Cocomo Webbeheer