Nieuws

fraaie sculptuur Henri L. Thiebault ingebracht voor de aankomende veiling van november

Voor de aankomende Kunst en Antiekveiling van november is ingebracht Henri L. Thiebault (1855-1899), gesigneerd, vaas met decor van vissen en greep in de vorm van figuren, gepatineerde bronzen sculptuur, h. 64

Zie voor een eerste indruk de foto bij de catalogus.

Uitzonderlijke collectie oosterse kunst afkomstig klooster Sparrendaal.

In verband met de verhuizing van de inwoners van klooster Sparrendaal te Vught is er een bijzondere collectie oosterse kunst onder de hamer terechtgekomen bij veilinghuis Korst van der Hoeff. De collectie is opgebouwd over vele jaren door de vele uitzendingen van de toenmalige missionarissen en bestond voornamelijk uit bronzen sculpturen uit de 16e/17e en 18e eeuw. De behuizing ooit gelegen aan de Sparrendaalseweg 71 te Vught is te groot geworden en gezien de gemiddelde leeftijd van de bewoners was een locatie met hulp toch wel noodzakelijk. Vreemd was het voor de bewoners te zien dat een collectie die altijd deel heeft uitgemaakt van hun omgeving vertaald werd naar geldelijke waarden. Daarbij was de overweldigende belangstelling van zowel uit binnen- en buitenland overweldigend. Vele mails zijn er verzonden naar o.a. Londen, Parijs en Hong Kong wat resulteerde in de vele telefonische biedingen welke tijdens de zitting hebben plaatsgevonden. Ook de zaal zelf was druk bezocht en al met al was het een spannende memorabele avond welke is vastgelegd door de camera's van de IKON die een documentaire hebben gemaakt over het verdwijnen van klooster Sparrendaal en de Omroep Brabant. De uiteindelijke opbrengst was meer dan € 165.000,00 wat ver boven de verwachting was van de bewoners. Er is tijdens een gesprek gekscherend gezegd dat de uitbetaling kon plaatsvinden in de vorm van jenever maar dat werd de bewoners uiteindelijk toch te gek en het geld is keurig overgemaakt.

De uitslagen zijn te vinden op deze site onder de review van de veiling van april 2008.

Isaak Ouwater (1750-1793) voor recordbedrag geveild.

Op onze veiling van april 2007 is er een nieuw record behaald voor een fraai stuk van Isaak Ouwater (1750-1793). Het schilderij met voorstelling gezicht op de Dam te Amsterdam met vele figuren op de voorgrond is een fraai staaltje schilderskunst van de meester en uitzonderlijk uitgewerkt. De detaillering in de vorm van de vele figuren op de voorgrond was bijzonder en de steentjes afgebeeld in het schilderij waren stuk voor stuk te tellen. Toch was er een nadeel aan het schilderstuk te weten 2 oude restauraties die nodig hersteld dienden te worden. Dit laatste heeft verzamelaars er niet van kunnen weerhouden een recordprijs te bieden voor dit fraaie werk. Het is tijdens de veiling afgeslagen voor € 135.000,00 in bod en betekende dus een nieuw record voor de oude meester en tevens een nieuw record voor ons veilinghuis.

Wilt u het werk eens bekijken dan vindt u het bij de review van de veiling van april 2007 met catalogusnummer 6299.

Op zoek naar een
echt pronkstuk?

 ----------------------------

De catalogus

komt 31 augustus

op de website.

  ----------------------------

Zie catalogus

© Copyright 2010 - 2018 Korst van der Hoeff | Website door Cocomo Webbeheer