veilingen en taxaties


sinds 1885

Geschiedenis van ons veilinghuis

Korst van der Hoeff veilingen-taxaties is onlosmakelijk verbonden aan de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Dit sinds 1885 en hiermee mag het zich tot één van de oudste veilinghuizen van Nederland rekenen. Sinds 2011 is het veilinghuis gevestigd aan de Hekellaan, gesitueerd aan de rand van de Bossche binnenstad. Vanuit dit historische onderkomen, beter bekend als de militaire rijbaan worden 5 Kunst & Antiek veilingen per jaar gehouden. Dit fraaie onderkomen is door de gemeente volledig gerestaureerd en is er een sfeervol onderkomen ontstaan waar uw kunst & antiquiteiten goed tot hun recht komen. Dit mede door het daglicht wat via de markante raampartijen naar binnen valt. Door de groei van het veilinghuis is er sinds 3 jaar een tweede locatie geopend aan De Grote Beer 41 te ’s-Hertogenbosch. Vanuit dit adres worden 5 keer per jaar de Inboedel & Curiosa veilingen gehouden. Het veilinghuis is ondanks zijn leeftijd modern en gaat met zijn tijd mee, dit zonder het ambacht uit het oog te verliezen. Zo houden wij authentieke zaalzittingen en online veilingen. De Inboedel & Curiosa veiling wordt uitsluitend online gehouden. De Kunst & Antiekveilingen zijn een combinatie daarvan.

 • 1885
  1885

  Minderbroedersstraat 's-Hertogenbosch

  In 1885 begon de overgrootvader van Harry Korst te veilen vanuit de Minderbroedersstraat. De Minderbroederstraat werd in de volksmond ook wel Beddenstraatje genoemd naar een daar in vroeger jaren veel voorkomende handel. De oude heer Korst handelde ook in vogels. 

 • 1887
  1887

  St. Jorisstraat 23 's-Hertogenbosch

  In 1887 nam de heer P.G. Korst het veilinghuis over gevestigd aan de St. Jorisstraat 23. Vanaf 1865 hielden J. de Bruijn en F.L Beijerinck daar openbare verkopen, beiden waren ondernemer van openbare verkoopingen en deurwaarder bij het provinciaal geregtshof.

 • 1913
  1913

  Lathouwers

  Oude advertentie uit 1913 van de firma Lathouwers.

 • 1984
  1984

  St. Jorisstraat 32

  Oud tijdsbeeld van de St. Jorisstraat 32. In 1984 werd het pand aan de overkant aangekocht. Na de verbouwing werden daar vanaf 1985 de veilingen gehouden. Het pand staat ook wel bekend als het Lathouwersgebouw de Opel garage was daar voorheen gevestigd. 

 • 1987
  1987

  Veilingmeester Harry Korst

  Veilingmeester Harry Korst in het kantoor van het nieuwe veilinghuis aan de St. Jorisstraat 32. Hij demonstreert het veilen met kaarsjes. Als er geen biedingen vanuit de zaal kwamen werd een kaarsje aangestoken, als er weer geboden werd tijdens het branden dan werd het kaarsje uitgeblazen. Was het kaarsje op en er waren geen biedingen dan gold dat als de hamerslag. Soms werd er een spelletje van gemaakt en ging de kaars aan en uit. Zo kon een veiling erg lang duren.

 • 2000
  2000

  Rob van der Hoeff

  In 1999 is Rob van der Hoeff bij het veilinghuis H. Korst komen werken en is in 2000 mede-eigenaar geworden. Na jarenlang het vak te hebben geleerd bij een veilinghuis in het Gooi heeft Rob van der Hoeff de stap gewaagd om voor zichzelf te beginnen. Toen is ook de naam veranderd in Korst van der Hoeff veilingen - taxaties sinds 1885.

 • 2005
  2005

  Afscheid Harry Korst

  In 2005 is Harry Korst met welverdiend pensioen gegaan. Daarbij waren natuurlijk ook leden van de federatie TMV. Na zijn pensionering is de heer Korst nog nauw verbonden geweest aan de federatie TMV en heeft zich ingezet voor de certificering van taxateurs en veilinghouders. Daarnaast is hij nog veelvuldig te vinden bij huizen- en liefdadigheidsveilingen. 

 • 2011
  2011

  De oude manege

  In 2011 is het veilinghuis verhuisd van de St. Jorisstraat naar de Hekellaan 2. Het pand ook wel bekend als de oude manege is na een grondige verbouwing klaar voor het houden van de kijk- en veilingdagen.

 • 2011
  2011

  Eerste kijkdagen in de oude manege

  Een impressie van de 1e kijkdagen gehouden aan de Hekellaan 2. 

volg ons

Dit onderdeel van de site is nog in ontwikkeling, binnenkort kunt u zich aanmelden.

uitnodiging
kijkdagen en veilingen

aanmelden